top of page

Prosjekter

Forfatterens bildeKay Andre Smådal

Galileobane


Dato: 22.03.2018

Tid: 2 dager

Kategori: #gruppeprosjekt #Galileotrack

Kurs/Prosjekt: IMT1006 fysisk og taktil prototyping, BA NTNU

Skapere: Kay Andre Smådal, Christian Ringlund, Emil Perry, Olav Zaffe Neprud, Preben Osnes Bua og Andre Lønvik

Materialer: tre, hyssing, papp, patentbånd, treklosser, LED-stripe, strømforsyning, mikrofon og LED kontroller

Teknologi: LED stripe, strømforsyning, LED kontroller

Beskrivelse: Prosjektet er en demonstrasjon av et fysikkprosjekt kalt «Galileo track» (Galileo bane). Den skal demonstrere hvordan en kulebane med ujevn form bevarer energien i en kule som triller frem og tilbake.

Målgruppe: barn, ungdom

Interaksjonen: Brukerne interagerer med prototypen ved å legge en kule på enden av banen og la den trille. Da får brukeren se hvordan fysikken fungerer. (potensiell energi)

Metodeverk: #Prototyping

Step-By Step:

Step 1. Idemyldring, hvor gruppa kommer fram til at vi skulle bygge en kulebane som ga mest mening siden vi skulle lage noe for vitensenteret. Step 2. Vi tok kontakt med en fysiker i USA som har laget lignende baner hvor vi fikk en liste med tips og triks for å bygge den. Step 3. Finne materiale som fungerer bra i forhold til det vi skal bygge. Step 4. Måle opp og skissere opp banen. Deretter tegne ned mål og vinkler på en papplate. Step 5. Skjære ut papp i hendhold til målene. Deretter finne en skinne som ballen kan rulle på. Step 6. Sette sammen banen, både papp og skinnene. Step 7. Gjøre klart LED stripene og strømforsyning. Step 8. Sette sammen banen og lysene. Step 9. Teste at det funker og deretter teste den. Step 10. Siste finish, lime der det trengs mer og pusse railsene.

















41 visninger1 kommentar

Siste innlegg

Se alle

Tulla

1 Comment


Kay Andre Smådal
Kay Andre Smådal
Mar 22, 2018



Like
bottom of page